Laden...

Waarom een netwerk- en wifispecialist inhuren?

Is het je als zelfstandige ondernemer al eens overkomen dat je wifi of netwerk of internetverbinding even niet werkte? De kans is heel groot. Vanaf dat moment begreep je zeker hoe belangrijk een goed functionerende Wifi en netwerk zijn voor de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf.

17/07/2023| WiFi Netwerk
Author image

Philip Wagemans

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de ICT. Mijn carrière in ICT begon in 1998 als hardware technieker.

Maar ben je ook nog mee als ik zeg dat het onderhoud en de optimalisatie van je WLAN en netwerk niet vergeten mag worden en daarbij geen eenmalige taak is? Het vereist regelmatige zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien.

Met welke taken kan een Wifi- en netwerkspecialist je helpen? Even kijken:


1. Netwerkinstallatie en configuratie

het opzetten en configureren van je WLAN en bekabelde netwerk. Vergeet ook het kiezen van de juiste apparatuur en optimaliseren van netwerkinstellingen niet. Goed begonnen is half gewonnen en zorgt voor de beste snelheden en beveiliging.

2. Beveiligingsaudits

Voor een bestaand netwerk kan een specialist een uitgebreide beveiligingsaudit uitvoeren. Zo kan je potentiële kwetsbaarheden in je netwerk identificeren en oplossen. Hij zorgt ervoor dat je netwerk beveiligd is tegen indringers en dat je gevoelige bedrijfsinformatie beschermd blijft.

3. Onderhoud en monitoring

Regelmatig onderhoud en monitoring zorgen ervoor dat je netwerk optimaal blijft werken. Het kan dan gaan over het proactief problemen identificeren en oplossen voordat ze van invloed zijn op je bedrijfsactiviteiten.

cable tester

4. Upgrades en schaalbaarheid

Als je bedrijf groeit, kan een specialist je helpen bij het schalen van je netwerk en het implementeren van upgrades om te voldoen aan de veranderende behoeften van je organisatie. Simpel gezegd: hij installeert updates die de veiligheid op peil houden en kan extra apparatuur installeren om bvb voor een grotere dekking van het wifisignaal te zorgen.

5. Probleemoplossing

Wanneer zich netwerkproblemen voordoen, kan een specialist efficiënt de oorzaak van het probleem identificeren en oplossen – vaak vanop afstand, dus zonder speciaal ter plaatse te hoeven komen. Dit minimaliseert de downtime en zorgt ervoor dat je bedrijf operationeel blijft. In een volgende Blogpost geef ik tips waarmee je zelf al een hoop problemen kan oplossen.

6. Training en advies

Een WLAN- en netwerkspecialist kan ook training en advies bieden aan jou en je medewerkers. Ze kunnen je informeren over best practices op het gebied van netwerkbeheer en beveiliging, zodat je zelf ook beter in staat bent om je netwerk gezond te houden.

 

Het inschakelen van een WLAN- en netwerkspecialist biedt een pak voordelen voor jou als zaakvoerder. Je kunt je richten op je kernactiviteiten, terwijl je erop vertrouwt dat een professional je netwerk en WLAN in topconditie houdt. Door samen te werken met een specialist kun je rekenen op een betrouwbaar, veilig en efficiënt netwerk zonder je zorgen te hoeven maken over de technische kant ervan.
Dus, waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met een professionele WLAN- en netwerkspecialist, zoals Forta Services, en zorg ervoor dat je netwerk in topconditie blijft!

Downloads

Relevante tags:

#WiFi #Netwerk