Laden...

Blog

6 WiFi Mythen Ontkracht: Wat Je Moet Weten voor Beter Internet

In de wereld van vandaag is een goede WiFi-verbinding superbelangrijk, of je nu een eigen zaak runt of series wilt streamen thuis. Maar over WiFi worden nogal wat gekke verhalen verspreid die gemakkelijk tot misvattingen leiden. Ik zal er hieronder een paar ontkrachten zodat jij het beste uit je netwerk haalt.

30/05/2024| WiFi Netwerk

Hoe mesh wifi en access points gebruiken

In het vorige blogartikel kon je lezen hoe je met een simpele Wifi booster beter draadloos internet in je zaak of huis kan krijgen. Samengevat: dat zijn eenvoudige toestelletjes die je op weg helpen maar waarvan je niet te veel mag verwachten. Hieronder leg ik uit waarom Mesh Wifi of zelfs Access Points een veel betere oplossing zijn.

07/03/2024| WiFi Netwerk

Wifi repeater of powerline adapter?

In de eerste blog las je al hoe je overal in huis of je zaak goede wifi kan hebben. Hier leg ik uit hoe je een beter Wifi signaal krijgt met 2 soorten Wifi booster. Zo’n toestel neemt je bestaande draadloze signaal over en herhaalt het in een andere ruimte. We bespreken 2 mogelijkheden.

05/03/2024| WiFi Netwerk

Heeft antivirus software op je PC nog nut in 2024?

Met de mogelijkheden van firewalls, antispam en andere filters vraag je je misschien af: is een antivirus software in 2024 nog waardevol? Dit soort van beveiliging is toch al lang voorbijgestreefd, niet? Want ze is vooral gebaseerd op “signatures” die alleen bekende virussen kan ontdekken. En volstaat Microsoft Defender of Windows Security niet, die zijn toch in Windows ingebouwd?

04/09/2023| Cyber security

7 eenvoudige stappen om je internetverbinding te herstellen

Iedereen heeft al wel eens een computerprobleem. En als we het daarover hebben: de allermeeste en ook aller-allervervelendste hiervan hebben te maken met wifi- en internetverbindingen, niet? Hieronder geef ik je 7 supersimpele stappen die je voortaan kan volgen als voor de zoveelste keer je internet plat ligt. De volgorde op zich is niet zo belangrijk maar als je ongeduldig naar stap 7 zou skippen kan je best je router nu alvast herstarten. Dus hier gaan we: wat kan je doen als je internetverbinding niet werkt?

31/07/2023| WiFi Netwerk

Waarom een netwerk- en wifispecialist inhuren?

Is het je als zelfstandige ondernemer al eens overkomen dat je wifi of netwerk of internetverbinding even niet werkte? De kans is heel groot. Vanaf dat moment begreep je zeker hoe belangrijk een goed functionerende Wifi en netwerk zijn voor de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf.

17/07/2023| WiFi Netwerk