Laden...

Blog

Heeft antivirus software op je PC nog nut in 2023?

Met de mogelijkheden van firewalls, antispam en andere filters vraag je je misschien af: is een antivirus software in 2023 nog waardevol? Dit soort van beveiliging is toch al lang voorbijgestreefd, niet? Want ze is vooral gebaseerd op “signatures” die alleen bekende virussen kan ontdekken. En volstaat Microsoft Defender of Windows Security niet, die zijn toch in Windows ingebouwd?

04/09/2023| Cyber security

7 eenvoudige stappen om je internetverbinding te herstellen

Iedereen heeft al wel eens een computerprobleem. En als we het daarover hebben: de allermeeste en ook aller-allervervelendste hiervan hebben te maken met wifi- en internetverbindingen, niet? Hieronder geef ik je 7 supersimpele stappen die je voortaan kan volgen als voor de zoveelste keer je internet plat ligt. De volgorde op zich is niet zo belangrijk maar als je ongeduldig naar stap 7 zou skippen kan je best je router nu alvast herstarten. Dus hier gaan we: wat kan je doen als je internetverbinding niet werkt?

31/07/2023| WiFi Netwerk

Waarom een netwerk- en wifispecialist inhuren?

Is het je als zelfstandige ondernemer al eens overkomen dat je wifi of netwerk of internetverbinding even niet werkte? De kans is heel groot. Vanaf dat moment begreep je zeker hoe belangrijk een goed functionerende Wifi en netwerk zijn voor de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf.

17/07/2023| WiFi Netwerk

Hoe mesh wifi en access points gebruiken

In het vorige blogartikel kon je lezen hoe je met een simpele Wifi booster beter draadloos internet in je zaak of huis kan krijgen. Samengevat zijn dat eenvoudige toestelletjes die je een eind op weg helpen maar waarvan je niet te veel mag verwachten. Hieronder leg ik uit waarom Mesh Wifi of zelfs Access Points een veel betere oplossing zijn.

18/04/2023| WiFi Netwerk

Hoe verbeter ik mijn wifi signaal?

In de eerste blog las je al hoe je overal in huis of je zaak goede wifi kan hebben. Hier gaan we dieper in op twee eenvoudige en goedkope manieren om je beter Wifi signaal kan krijgen met behulp van verschillende soorten Wifi booster. Een Wifi booster neemt je huidige draadloze signaal over en zendt het zelf nogmaals uit in een andere ruimte.

10/04/2023| WiFi Netwerk

Hoe krijg ik overal in huis goede wifi?

Een vraag die je als IT’er vaak hoort is “Hoe krijg ik overal goede wifi in mijn huis of zaak?”. Lees je dit artikel nu via 4G op je smartphone omdat je wifi weeral wegvalt? Staat je laptop op de toog naast de kassa in plaats van in het kantoor omdat het wifi signaal niet tot daar gaat? Zit je zoon te gamen aan de keukentafel omdat de wifi niet goed is op zijn kamer? Of print je bestelbons via een usb-kabel omdat je draadloze printer niet met je wifi verbindt?

01/04/2023| WiFi