Laden...

ICT Beveiliging

Beveilig je data en privacy

Beveiliging

Antivirus

Eens een virus of andere malware op je computer terecht komt, kan die software je data stelen, encrypteren zodat je er niet meer in kan of zelfs volledig wissen. Je wil er zeker van zijn dat je straks, morgen of volgende week je gegevens nog kan gebruiken.

Volstaat Windows Defender als antivirus voor je data? Op zich: beter dan niks. Maar je weet dat Microsoft’s belangrijkste business niet het beveiligen van je data is. Andere bedrijven focussen zich volledig op het beschermen van je computer. Je installeert dus best een aparte antivirussoftware, zoals bvb Bitdefender. Die detecteert dan kwaadaardige software en zet deze in quarantaine of verwijdert ze om zo te verhinderen dat ze je data beschadigt. Updates gebeuren vanzelf zodat de antivirus zelfstandig op de achtergrond zijn werk kan blijven doen.

Wees gerust

Hou malware tegen op computerniveau

Data beschermd

Bescherm je kostbare gegevens

Beveiliging

Firewall

Nut van een firewall

Met een firewall splits je je eigen netwerk af van het internet, je maakt eigenlijk twee aparte zones: een veilig stuk en een onveilig stuk.

Een firewall beperkt toegang tot een computer- of netwerkomgeving te beperken. Doordat hij ongewenste verbindingen en communicatie blokkeert en gewenst verkeer mogelijk maakt kan hij toegang tot bepaalde websites of poorten blokkeren terwijl hij verkeer naar andere websites of poorten toelaat.

Firewalls zijn belangrijk omdat ze beschermen tegen cyberaanvallen, virussen, malware en andere bedreigingen die het netwerk kunnen beschadigen en ze beschermen tegen diefstal van gegevens. Het is belangrijk om de firewall op de juiste manier te configureren en regelmatig te updaten om de beveiliging op peil te houden.

Tot slot kan een firewall je de mogelijkheid bieden vanop afstand naar lokale data en toestellen te verbinden (VPN).

Een veilig netwerk

Een stap verder dan antivirus op je toestellen, een extra laag bescherming.

Controle

Je beperkt op je firewall het internetverkeer tot wat noodzakelijk is. Bijkomende bescherming is vaak ook mogelijk

Nog vragen?

Forta Services is gespecialiseerd in ICT ondersteuning in de regio: Turnhout, Arendonk, Beerse, Gierle, Kasterlee, Lichtaart, Lille, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Vosselaar.